https://visitostersund.se/

Östersund är staden i Jämtland med den unika kombinationen av stadens puls och närheten till fjällen. Här hinner du enkelt med skidåkning, kajakpaddling eller en cykeltur samma dag som du shoppar, njuter av en konsert eller går på teater. Vi har flera prisbelönta restauranger där maten lagas av råvaror som odlats, fiskats eller jagats alldeles runt knuten. Vi är också en del av Saepmie, Samernas land, och samernas kultur spelar en viktig roll i vår historia, nutid och framtid.

Som besökare betraktas du inte som gäst utan som östersundare för en stund. Vi vill att ditt ”borta” ska vara ett nytt ”hemma” som du återvänder till gång på gång. Här finns en livfull stadskärna med både lokala handlare och större butikskedjor, kulturupplevelser och evenemang för hela familjen, marknader med hundraårig historia och internationella idrotts- och kultureve­nemang som skidskytte-VM och Storsjöyran. Östersund har utsetts till “årets idrottskommun” i Sverige och “årets evenemangsstad” för mindre kommuner och året runt pågår olika aktiviteter och evenemang. Här finns konstutställ­ningar, elitbasket och elitfotboll, teater, matmässor och mycket annat. Missa heller inte spännande Nationalmuseum Jamtli, glassiga Surfbukten under sommaren eller myllrande Vinterparken under vårvintern – vår femte årstid.

Storsjön och fjällen bjuder på fantastiska vyer året om. Just närheten till fjällen gör att många väljer Östersund som bas för skidsemestern i Åre eller Bydalsfjällen. På så sätt kan en dag i backen utan problem avslutas med en bio eller pubrunda på stan.

Hos oss trivs både du som gillar full aktivitet och du som bara vill njuta – och framför allt du som gillar både och. Välkommen till Östersund!