Här får du tips på saker du kan göra under dina dagar i Östersund förutom att besöka mässan.

För dig som kommer redan på fredagen finns mycket att göra. Du kan besöka både Riksarkivet och Föreningsarkivet som håller öppet under dagen. Fornskriftsällskapet/Riksarkivet presenterar boken Gårdar och arrenden i Jämtland. Bygsellängder 1600-1645” och Föreningsarkivet visar smakprov ur sin stora samling av fanor och standar.

Du har också möjlighet att stifta närmare bekantskap med Östersund och Frösön genom att följa med på guidade vandringar.

Här finns förstås också tips på hotell och andra faciliteter som restauranger m.m.

Visste du att världens nordligaste pilgrimsväg går rakt genom Östersund? Den medeltida S:t Olavsleden är 58 mil lång och sträcker sig från Bottenhavet till Atlantkusten. Från Selånger i Medelpad till Trondheim i Norge. Kommer du någon dag i förväg eller stannar du lite längre kan du passa på att vandra ett stycke, längs Storsjöns strand eller över Frösön med milsvida vyer över Storsjön och fjällen. Gå in på hemsidan, där finns mycket att upptäcka. Läs legenden om Olav den Helige, ta en titt på kartan och låt dig inspireras av naturen, kulturlandskapet och andra vandrares berättelser.

Sidan uppdateras.